10:30 chleb razowy 100g - najlepiej nie na drozdzach tylko na zakwasie masło ~20g 1 jajo kurze jogurt naturalny mały - wyrzuc i daj nie przetworzony produkt rodzynki 50g suma: 696 kcal 21/26/88 14:00 kasza gyczana 100g tuńczyk 92g - jezeli tunczyk nie w puszce ktory jest bardzo drogi to ok ,jezeli w puszcze to jedynie w sosie wlasnym i raz [...]
[...] i poprawę. ŚNIADANIE: zjadam 20g orzechów włoskich i jajecznicę z 3 całych jajek robioną na patelni z 5g masła klarowanego do niej jeden średni pomidor i chleb żytni na zakwasie (z piekarni, no i jedną kromkę zjem bo jajecznicy nie zjem bez pieczywa a tylko ona rano mi podchodzi), ta kromka z 5g masła śmietankowego. II [...]
Poniedziałek 18.05.2015 suplement diety aloes do picia woda, kawa czarna, zielona herbata miska: Chleb pieke swój teraz jest z mąki orkiszowej na zakwasie w rozpisce wpisuję razowy mama nadzieje, ze nie jest to wielkie wykroczenie :) /SFD/Images/2015/5/20/9e3d92b14fec45feab15395a61fb2c11.jpg TRENING: rozgrzewka bieg 1. Death by OH Squat - w 17 min [...]
[...] wyszło CI na poziomie 2900, to te 2500 będzie sensowne, chyba, że 2900 wyszło Ci na utrzymanie wagi? A węglowodany to tutaj około 2-3h przed snem (chyba, że nie masz problemów z cięzkością brzucha, etc) to kasze, ryże, możęsz zjeść i pełnoziarnisty makaron, chleb jakiś z piekarni na zakwasie, nawet ziemniaki ;-) Jeśli wchodzi w makro to ok ;-)
Panteon - molestujesz mnie :-) A co to było: "Reszta nawet prawie pasuje - chleb jest podobny do Twojego (ma pestki dyni, słonecznika, trochę otrębów pszennych i siemienia lnu). Pieczony w 2 foremkach z 1kg mąki pszennej i szklanki mąki żytniej; na zakwasie i dodatku drożdży (zakwas to zostawiona w słoiku część wyrobionego ciasta - trzymana w [...]
Najlepiej się pytać w sklepach gdzie mają pieczywo z lokalnych piekarni. U mnie np. GS piecze żytni na zakwasie gdzie w składzie jest tylko mąka, woda i sól. Chleb jest ciemny, lekko kwaskowaty i lepki. Nie wysycha szybko i nie kruszy się. Można zawsze kupić parę bochenków, zamrozić jak się ma możliwość i sukcesywnie wyciągać.
[...] ;-) Do tego owoce (są sezonowe), węgle ryż (staraj się częściej zamiast białego jeść basmatii, parabolied, czy jaśminowy - bywają w promocji). Makarony pełnoziarniste, chleb żytni na zakwasie (zawsze można zamrozić). Do tego płatki jaglane (ja akurat w Auchanie kupuje na wagę, dobra cena jest). Ziemniaki,warzywa wiadomo ;-) No i orzechy, [...]
O, super, barka66, to mnie motywuje. Wczoraj piekłam chleb żytnio-jaglano-jęczmienny na zakwasie, wyszedł niedoskonały ale da się zjeść ;) będą następne próby...
[...] biały wymieniaj częściej na parabolied, jaśminowy, czy basmanti, nabiał chudy na półtłusty, tłusty. Więcej omega3 się przyda. Urozmaić mięsa etc. Warzyw więcej, ogranicz ten chleb, są inne źródła węgli. Korzystaj z tego: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]
[...] jogurciki (tu sobie o nich poczytaj http://potreningu.pl/diety/artykuly/76/jogurt-owocowy---wrog-twojej-sylwetki) - kawę 3w1 - cukier - bułki grahamki (jak pieczywo to jakiś chleb wieloziarnisty na zakwasie albo wasa wieloziarnista) - z tą ilościa oliwy też przesadzasz - wędliny kupne też radziłabym usunąć, nei są zdrowe Czyli [...]
[...] podstawa - musisz dostarczyć organizmowi energii na "rozruch" - a więc więcej węglowodanów, w miarę możliwości złożonych (zwłaszcza w Twoim przypadku), czyli np. kanapki z chleba razowego, masło orzechowe, wędlina i na to pomidor lub papryka. Lunch to jakiś lżejszy posiłek, typu serek wiejski + banan; obiad - aby był dobrze zbilansowany, daj [...]
[...] nie pasuje... Zaczęłam źle reagować na domowe żytnie pieczywo, razowy makaron i chyba nawet płatki owsiane @-) I kasza gryczana niepalona, jabłko, migdały, ricotta II domowy chleb żytni na zakwasie (z siemieniem i pestkami), masło, gotowany indyk, warzywa III kasza gryczana niepalona, roladki z piersi z kury ze szpinakiem, sos grzybowy ze [...]
Zgodzę się z Dudee tutaj trzeba dołożyć mięśnia, wtedy całość sylwetki nabierze kształtu. Chleb jeśli musisz to nie taki jaki obecnie używasz, jest głęboko mrożony...więc lepiej jeść z pobliskiej piekarni żytni na zakwasie. Wędzone ryby raczej raz w tygodniu, tutaj bardziej mowa o karkówce, schab, udka z kurczaka, polędwiczka wieprzowa, do tego [...]
[...] moze go nie być. Mięso, jaja,ryby to lepsze źródła białka niż nabiał. Porcja nabiału, jeśli nie masz nietolerancji, nie szykujesz się na zawody - moze w diecie zostać. Słonecznik w ogóle do wyrzucenia, nie jest potrzebny. Bułki wymienić na nieprzetworzone źródła ww, a jak koniecznie potrzebujesz pieczywa, to chleb zytni razowy na zakwasie.
Danones ma racje, skad ty wzielas takie dziwne porcje? -chleb wieloziarnisty (pewnie z drozdzami)zastap razowym na zakwasie -jedz dużo warzyw, brokuła spokojnie 250- 300g do obiadu, pomidory, ogorki, salata, papryka NIE WLICZAMY DO MISKI -dodaj jakieś zródla bialka bo tez kiepsko, mam tutaj na mysli ryby, owoce morza (np. krewetki), kurczak, schab [...]
Ważne byś urozmaicał, nie dawaj dużej ilości płatków owsianych ,po pewnym czasie mogą powodować problemy ze strony układu trawiennego, chleb skład niby ok, ale z tego co wiem jest głęboko mrożony, jak większość supermarkeowych, warto mimo wszystko zaopatrzać się w chleby na zakwasie, żytnie np. w podmiejskich piekarniach. Wrzucam ściągi z czego [...]
jak chleb jest żytni na zakwasie to ja nie widzę problemu. Smacznego ;-) a te 1700 to może od dzisiaj? i co tydzień dokładaj po 100kcal, tak żeby wejść na te 2000 i zobaczyć co się będzie działo.
panteon - nie wiem jak Ty to liczysz!? 6x15-20dkg ma ten kawałek mięsa przed obróbką (rzeczywiście - ten kawałek nie ma 200-250g :-) ) Reszta nawet prawie pasuje - chleb jest podobny do Twojego (ma pestki dyni, słonecznika, trochę otrębów pszennych i siemienia lnu). Pieczony w 2 foremkach z 1kg mąki pszennej i szklanki mąki żytniej; na zakwasie i [...]